075 647 45 88

Winkelwagen samenvatting

Aankoop-/Verkoopkeuring

Heb je het (monumentale) pand van je dromen gevonden? Of overweeg je juist je pand te verkopen? Met een aankoop- of verkoopkeuring ga je voorbereid de onderhandelingen in.Wanneer is het tijd voor een aankoop- of verkoopkeuring?

Het kopen van een (monumentaal) pand is spannend. Zijn er gebreken? En welk onderhoud komt eraan? Een aankoop- en verkoopkeuring geeft je zekerheid bij de aankoop van een nieuw pand of helpt je bij de verkoop van een pand.

Voordelen

  • Je weet hoe de conditie van het pand is
  • Je weet of en wanneer er onderhoud nodig is
  • Helpt je bij het aanvragen van een hypotheek
  • Als koper voldoe je aan de onderzoeksplicht
  • De onafhankelijke aankoop- of verkoopkeuring vindt plaats volgens een erkende methodiek

Wat houdt een aankoop- of verkoopkeuring in?

Een keuring start aan de buitenkant van je pand. We kijken naar het schilder- en metselwerk. En als het – veilig – kan gaan we het dak op, controleren we de goten, maar ook kruipruimtes en gewelven. Op sporen van vocht en lekkage zijn we binnen en buiten extra alert.

Wat staat er in het rapport?

Je vindt hierin een compleet overzicht van iedere schade of gebrek aan je pand. Met een toelichting op de ernst, het stadium en de omvang. Ook geven we advies over het onderhoud dat je binnen twee jaar moet uitvoeren om je pand in goede conditie te houden. De inspectie voeren we uit volgens de landelijke NEN-norm 2767, dat is een objectieve methode om de conditie van een pand te meten. Dat geeft je de garantie dat los van wie het pand controleert, het resultaat hetzelfde is.

Klik hier voor een voorbeeld van een rapport

Wilt u meer informatie of persoonlijk advies over uw monument?